Beinsports1 izle - websporlive.com Beinsports2 izle - websporlive.com Beinsports3 izle - websporlive.com Tivibuspor1 izle - websporlive.com Tivibuspor2 izle - websporlive.com Tivibuspor3 izle - websporlive.com SMARTSPOR (CANLI) izle - websporlive.com Webspor izle,websporlive,webspor,beinsports izle,tivibuspor izle,lig tv izle,maç yayını izle,taraftarium
Cevap Gönder  Konu Gönder 
Bir Fransız Klasiği Beşamel Sos
Yazar Mesaj
hasanbilir
Formator
***


Mesajlar: 5
Grup: Registered
Katılım: Jul 2013
Durum: Çevrimdışı


Mesaj: #1
Bir Fransız Klasiği Beşamel Sos

[url=http://besamelsoslu.com]Beşamel sos[/url] veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur. İtalyan mutfağından çok önemli olan lazanya gibi hamur işlerinde kullanılmaktadır. Bu sos özellikle başka sosların ekleneceği zaman ilk basamak olarak sürülmektedir.

Fransız mutfağının ana soslarından kabul edilen bu sos, un ve süt eklenerek elde edilir. Unun oranına göre, sosun kıvamı değişmektedir. Sosun adı, François Pierre La Varenne (1615 – 1678) tarafından kurulan Le Cuisinier François'da (kuruluş: 1651) olduğunun aynısı olarak kullanıla gelmektedir.

Beşamel sos Fransız mutfağından dünyaya yayılmış ve bir çok farklı yemeğin üzerini süsleyerek damaklara tat vermiştir. Günümüzde [url=http://besamelsoslu.com/besamel-sos-nasil-yapilir]beşamel sos yapılışı[/url] üzerine bir çok kaynak bulmak mümkündür ancak sosun temelinde un ve sütü yavaş yavaş birbirine yedirmek yatmaktadır.

Beşamel sosu için bir çok imparator ve devlet yöneticisi Fransanın dünyaya en büyük buluşudur demektedirler.

04-07-2013 05:47 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
hasanbilir
Formator
***


Mesajlar: 5
Grup: Registered
Katılım: Jul 2013
Durum: Çevrimdışı


Mesaj: #2
RE: Bir Fransız Klasiği Beşamel Sos

Beşamel sos için:
4 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
tuz
kolay olsun diyenlere 1 paket hazır beşamel sos ve 3,5 su bardağı süt

1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı sıvıyağ
içi için 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Makarnaları ikiye bölün, derin bir tencereye bol su ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin. Makarnaları çok yumuşamayacak şekilde haşlayın (ben neredeyse 8-10dk. haşlıyorum).
Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Beşamel sos için margarini ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır). Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın (varsa blendır yada mikserde harika olur.)
Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve hemen fırın kullanacağınız kaba alın.(Ben porselen fırın kabı tercih ediyorum ama borcamda da güzel oluyor.)
Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Yemekğimize beşamel sosundan başlıyoruz. Bir kap içinde 250 gram tereyağ eritilir. 1 büyük çay bardağı tepeleme un üzerine yavaş yavaş ilave edilir. Sürekli karıştırmak gerekir. Rengi beyazlaşınca bir tutam tuz katılır. Bir yandan karıştırıp, bir yandan da 1 litre süt yavaş yavaş dökülür. Rengi giderek beyazlaşacaktır. Fokurdamaya başladıktan sonra soğumaya bırakılır. Levrekler kılçıklarından ayıklanıp fileto haline getirilir. Su dolu bir tencere içinde fileto haline getirdiğimiz levrekler konulur. Bir tutam kaya tuzu atıldıktan sonra 5 dakika kaynatılır. Kaynayan levrekler geniş bir kap içine kevgir yardımıyla çıkarılır. Hazırlanan beşamel sos, Cam tepsi içine ince bir tabak halinde sürülür. Ardından haşlanmış levrekler boşluk kalmayacak şekilde üzerine yerleştirilir. Ardından kalan beşamel sosla levrekler üstün boşluk kalmayacak şekilde kaplanır. Üzerine ince dilimler halinde kesilen 3 adet sivri biber ve 6 adet çeri konulur. Üstünü kaplayacak kadar rendelenmiş eski kaşar peyniri serpilir. Arzuya göre 200 gram karidesle süslenir. 180 dereceye getirilmiş fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

04-07-2013 05:49 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
hasanbilir
Formator
***


Mesajlar: 5
Grup: Registered
Katılım: Jul 2013
Durum: Çevrimdışı


Mesaj: #3
RE: Bir Fransız Klasiği Beşamel Sos

REMALI BEŞAMEL SOS

1 çarba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı krema
1 çay kaşığı tuz

1 tutam muskat cevizi rendesi

Tereyağı ve un pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine incecik akıtılarak soğuk süt eklenir. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Muskat ve tuz eklenir. Ateşten alır almaz krema eklenir ve karıştırılır.

04-07-2013 05:50 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
hasanbilir
Formator
***


Mesajlar: 5
Grup: Registered
Katılım: Jul 2013
Durum: Çevrimdışı


Mesaj: #4
RE: Bir Fransız Klasiği Beşamel Sos

Bu arada beşamel sosu hemen kullanmayıp bir kenara kaldıracak olursanız, soğumaya başladığında üstünde bir kabuk oluşur. Üstünün kabuk bağlamaması için üzerini, ayrıca eritilmiş yağdan ince bir tabaka ile kaplayın.

04-07-2013 05:51 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
hasanbilir
Formator
***


Mesajlar: 5
Grup: Registered
Katılım: Jul 2013
Durum: Çevrimdışı


Mesaj: #5
RE: Bir Fransız Klasiği Beşamel Sos

SON BİR NOT: beşamel sos beyaz salçalar gurubundandır. tavuk hindi gibi beyaz etlerin yanında yakışır.

04-07-2013 05:53 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap Gönder  Konu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyon Görüntüle
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Üye Ol | Konuyu Favorilerime Ekle

Forum Geçişi
Forum istatistikleri
En Cok Görüntülenen KonularEn Cok cevaplanan KonularEn Son Cevaplan KonularSon konularEn Cok Mesaj Yazan ÜyeBugün En Cok Mesaj YazanlarEn Yeni üyelerEn Cok Görüntülenen ForumEn Cok İtibar Puanı Olan Üye
(66185 Görüntülemeler)

(53610 Görüntülemeler)

(37990 Görüntülemeler)

(30855 Görüntülemeler)

(29692 Görüntülemeler)

(178 Yanıtlar)

(143 Yanıtlar)

(127 Yanıtlar)

(78 Yanıtlar)

(64 Yanıtlar)

(12217 Konular ve 12320 Mesajlar)

(1173 Konular ve 1783 Mesajlar)

(861 Konular ve 876 Mesajlar)

(680 Konular ve 832 Mesajlar)

(687 Konular ve 749 Mesajlar)